Een geolied familiebedrijf

Van smederij naar tankstation

Een familiebedrijf, het is en blijft een bijzondere onderneming! Bij Roeleveld Rolink hebben we een bijzondere reis door de tijd gemaakt. Dochters, schoonzonen, vaders, kinderen, alles en iedereen kwam in de loop der tijd voorbij. En allemaal hadden ze maar één belang: bijdragen aan een bloeiend bedrijf in Denekamp. We nemen je graag mee op onze reis door de tijd…

Het begon allemaal op de boerderij van Hopman aan de Hopmanstraat in Denekamp. Op deze boerderij was een smederij annex tandarts gevestigd. Al gauw nam de dochter des huizes het bedrijf aan de Hopmanstraat over. Zij trouwde met een zoon van Rondhuis en vanaf dat moment deed de naam Rondhuis zijn intrede. De smederij breidde uit met een kolenhandel en de tandartsenpraktijk verdween langzaam van het toneel. In die tijd veranderde de naam: Rondhuis Hopman werd een begrip aan de Hopmanstraat. De dochter van Rondhuis trouwde met Rolink en zo ontstond de bedrijfsnaam Rolink Rondhuis.

Wederom een dochter aan het roer…

De dochter van Rolink Rondhuis nam het florerende bedrijf over. Zij trouwde met Bennie Roeleveld en weer werd de bedrijfsnaam veranderd: ditmaal in Roeleveld Rolink. De smederij werd verhuurd en de boerderij met de kolenhandel werd de belangrijkste ‘business’. Het bleek een beslissing die toch wat moeilijkheden opleverde. Immers, rond die tijd ging heel Nederland over op gas. De kolenhandel stond stil. Na rijp beraad koos het echtpaar Roeleveld Rolink om over te stappen op landbouwdiesel. Een gouden greep: de geboorte van een tankstation – dat tot en met vandaag de dag groeit en bloeit – was een feit! De boerderij verdween door toedoen van de ruilverkaveling, maar het tankstation aan de Brinkstraat groeide maar door.

Verplaatsing naar de rand van het dorp

In 1995 nam voor het eerst een zoon, Louis Roeleveld, het tankstation aan de Brinkstraat over. Zijn vrouw, Simone Vlaskamp, had van oorsprong geen ‘dorper’ naam.

 Roeleveld Rolink bleef daarom voor het eerst in de historie van familieovernames gehandhaafd. Niet verwonderlijk ook, want de naam was inmiddels flink ingeburgerd in Denekamp. Wel onderging het bedrijf een andere verandering: verplaatsing naar de rand van het dorp. In december 1998 moest het tankstation door de nieuwe milieu-eisen zich verplaatsen naar een plek die voldeed aan deze strengere eisen. Het werd de huidige locatie aan de Nordhornsestraat in Denekamp.

 Een ideale uitvalsbasis die ook onze Duitse buren goed weten te vinden!

Tegenwoordig is Roeleveld Rolink uitgegroeid tot een allround tankstation met wasgelegenheden voor auto’s, vrachtwagens en een shop met een uitgebreid assortiment.

 En niet geheel onbelangrijk: het is en blijft een familiebedrijf in hart en nieren! Inmiddels werken ook de kinderen van Louis en Simone Roeleveld hard mee binnen het bedrijf. Jong geleerd is oud gedaan!

+31 (0)541-351366